Informasjon om koronaviruset

Her finner du nyheter, oppdaterte tall, informasjon og råd om koronaviruset. Har du spørsmål du ikke får besvart her kan du ringe informasjonstelefonen på 51507220.

Mer informasjon og råd finner du på fhi.no og helsenorge.no.

Informasjon om koronavirus i Stavanger kommune, som feks. de nyeste smittetallene, og om testing, finner du på https://www.stavanger.kommune.no/

TESTING:

Alle som mistenker at de kan være smittet av covid-19 kan be om å bli testet.
Nå er det 3 veier inn til testing:

1. Fastlege.

Føler du deg syk er det viktig at du kontakter fastlegen din for en vurdering først, for å utelukke muligheten for andre alvorlige sykdommer. Fastlegen kjenner deg best og skal følge deg opp dersom du er smittet.

2. Elektronisk bestilling

Koronatest bestilles på helsenorge.no, under funksjonen timeavtaler.

Du kan bestille koronatest elektronisk for deg selv eller for barn under 16 år som du har foreldreansvar for. Hvis du skal bestille for andre, ring koronatelefonen 51 91 40 30. 
Ta med legitimasjon! 

Bestill koronatest her

3. Koronatelefon: Koronatelefonen er kun for timebestilling. Bestill testing på koronatelefonen
51 91 40 30 uten å be om fastlegens vurdering først, dersom du:

  • har akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19

  • kan ha blitt smittet med covid-19 som nærkontakt, eller etter reise i «rødt» eller «gult» land de siste ti dagene.

Koronatelefonen for testing er åpen 08.30-15.00 hverdager og helger. 

PRØVESVAR:

Hovedregelen er at du som venter på prøvesvar skal holde deg hjemme til du har fått svar. Ved negativ test kan du gå tilbake på jobb/skole når du er i god allmenntilstand (det vil si at du føler deg frisk og er feberfri), selv om du fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon

PRAKTISK RUNDT TESTINGEN:

Testingen foregår på begge teststasjonene i Stavanger Forum hver dag. Se kart.  Alle som skal testes må gjøre en avtale og få et oppmøtetidspunkt. 

Du kan kjøre bil, sykle, gå eller lignende/tilsvarende til teststasjonen, men du kan ikke bruke offentlig transport. Dersom du har spørsmål om dette ring 51 91 40 30.